www.vakantiehuisingriekenland.com

REIS INFORMATIE


--Boek je ticket tijdig, om goedkope en aansluitende vluchten te vinden.--

Algemene informatie

Het is vrij makkelijk om naar Paros te reizen. Je zult van een heerlijke vakantie kunnen genieten zonder massatoerisme, in een authentiek grieks vissersdorp. Zelfs in het hoogseizoen juli en augustus, zal je geen massa toerisme (zoals bijvoorbeeld bij de Spaanse of Italiaanse kust) aantreffen. Op Paros zijn er geen grote hotels, want er zijn geen gebouwen met meer dan 2 verdiepingen. In Aliki (het dorp waar de yoga school gevestigd is) is geen discotheek of iets dergelijks te vinden. Aliki en Yoga, de perfecte combinatie voor een rustige vakantie in authentiek Griekenland.


Vliegen naar Griekenland:

Je kan niet internationaal rechtstreeks vliegen op Paros. Om naar Paros te komen kan je kiezen tussen verschillende vlieg bestemmingen: Athene, Mykonos of Santorini. Vanaf alle drie de plaatsen kan de boot naar Paros genomen worden. Vanaf Athene kan je ook doorvliegen naar Paros. Als je een aansluitende vlucht of boot op dezelfde dag naar Paros wilt nemen, zorg er dan voor dat je zo vroeg in Griekenland aankomt.

Bekijk hier de boot dienstregelingen van Athene (Piraeus), van Athene (Rafina), van Mikonos of van Santorini.
Bekijk hier de vluchten vanaf Athene met OlympicAir (of haar partner AegeanAir).

Als je vanuit Nederland wilt reizen kan je goed terecht bij Transavia, KLM, SwissAir, AegeanAir en Lufthansa.
TIP: Als je tijdig boekt en een beetje flexibel kan zijn in de data, kan je voor ongeveer 200 euro retour vliegen met Transavia. Vanaf vliegveld Eindhoven zijn er vaak goedkope tickets te vinden. RyanAir vliegt heel goedkoop vanaf Eindhoven.

Je kan ook op de volgende sites kijken van Tix.nl, D-reizen, Vliegwinkel, Viva en Goedkoopste vliegtickets, om verschillende mogelijkheden te zien en prijzen naast elkaar te leggen.

Reizend uit andere landen als Nederland? Bekijk dan de goedkope tickets sites Tix.nl en Viva.


Doorvliegen naar Paros:

De snelste manier om van Athene naar Paros te komen is met een aansluitende vlucht. Dit is alleen mogelijk met OlympicAir of partner AegeanAir. Zij vliegen vier keer per dag tussen Athene en Paros, maar het aantal zitplaatsen in deze kleine toestellen is beperkt, dus tijdig boeken is noodzakelijk. De vliegreis duurt 40 minuten. Kijk op de site van OlympicAir voor het vluchtschema.


Met de boot naar Paros:

Als je via Mykonos of Santorini naar Paros wilt komen:

Mykonos en Santorini zijn de twee dichtsbijzijnde eilanden met een internationaal vliegveld. Vanaf deze eilanden kan je ook de boot nemen naar Paros. Van Mykonos naar Paros duurt ongeveer 45 minuten en van Santorini naar Paros duurt ongeveer 2 tot 3 uur. De up to date reistijden kan je ook vinden op de site van Polostours.

Als de boot tijden onverhoopt niet aansluitend mochten zijn dan kan je natuurlijk een nacht op Mykonos of Santorini doorbrengen. Het zijn prachtige eilanden, met mooie hotels en door op deze manier te reizen, omzeil je de drukte van Athene en kan je meteen genieten van je vakantie.....weliswaar op een ander grieks eiland.

Met de boot vanaf Athene:

Er zijn 2 havens bij Athene; Pireaus en Rafina. Rafina ligt dichter bij het vliegveld, maar vanaf daar gaan er minder boten als vanaf de haven Pireaus, die meer in het centrum van Athene ligt. Toch is het de moeite waard om te checken of er een geschikte boot gaat vanaf Rafina, de reistijd is korter, zowel vanaf het vliegveld naar Rafina als van Rafina naar Paros.

Het is gemiddeld 1,5 uur met de metro of bus 96 vanaf het vliegveld naar Pireaus. De bootreis vanaf Pireaus naar Paros duurt 3 a 4 uur, afhankelijk van of er een stop is op het eiland Syros of niet. De snellere High Speed boten zijn iets duurder. Kijk op internet bij Polostours voor de laatste tijden van de boten van Pireaus en Rafina.

Kijk op deze site voor de boottijden en aankoop en/of reserveringen van bootkaartjes: Polostours.
Als je een credit card hebt kan je hier ook online de bootkaartjes kopen.

Je kan ook direct bij aankomst op het vliegveld van Athene bootkaartjes kopen, voor de heen EN de terug reis. Als je na het afhalen van de koffers in de aankomsthal naar links gaat; vind je een aantal balies waar je bootkaartjes kan kopen. Dan ben je zeker van een kaartje met de beste aansluiting en voorkom je de drukte in de haven.

De taxi van het vliegveld naar de haven van Athene (Pireaus) kost ongeveer 40 Euro. Er is ook een goede bus- en metroverbinding tussen de luchthaven en Pireaus, en dit kost voor de bus ongeveer 4 euro p.p. en voor de metro ongeveer 10 euro p.p. Bus X 96 gaat 24 uur per dag van het vliegveld naar Pireaus. Bus X 95 gaat 24 uur per dag van het vliegveld naar het centrum van Athene, de laatste stop is op het Syntagma plein. Als je daar in een hotel wilt verblijven, kan je ook nog wat tijd doorbrengen in het centrum van Athene en neem je op een andere dag bus 40 van het Syntagma-plein naar Pireaus.


Google kaart van Paros met Aliki gemarkeerd.


Hotels in Athene

Er is een hotel op loop afstand bij de luchthaven maar dat is best prijzig: Sofitel hotel.

Adonis hotel is een simpel, niet te duur hotel in het centrum van Athene. Daar kan je genieten van een ontbijt op het terras met uitzicht op de Acropolis. En je bent midden in het centrum en de wijk Plaka, met veel winkels en restaurants.

Als je niet te veel tijd in Athene door wilt brengen kan je ook een hotel in Pireaus of Raffina nemen, om s'morgens vroeg de boot te nemen. Op deze site vindt je vast wel een hotel dat geschikt is. Vergeet niet om een area/gebied in Athene aan te geven; dit maakt het zoeken een stuk eenvoudiger: www.greekhotel.com.


Bij aankomst (en vertrek) op Paros:

Paroikia havenplaats en hoofdstad van Paros


Als je (via ons) een hotel gereserveerd hebt op Paros, dan regelen zij in principe ook de transfer bij aankomst en vertrek. Is dat toch een probleem, dan kan je contact met ons opnemen en kijken wij wat wij zelf voor je kunnen doen.

Vanaf het vliegveld is het lastig om een taxi naar Aliki te krijgen, want dat is te dichtbij en daarmee is de rit niet interessant voor de taxi chauffeurs. Bij aankomst op het vliegveld zal iemand van het hotel of wij zelf komen om je af te halen.

Als je met de boot aankomt kan je ook een taxi nemen. Een taxi van de haven naar Aliki kost ongeveer 20 euro. Het is gebruikelijk in Griekenland om een taxi minstens 24 uur van te voren te bestellen. Het nummer van de taxi centrale in Parikia (de havenstad) = (00 30) 22840 21671.

Het busstation ligt direct naast de haven en een ritje naar Aliki kost ongeveer 4 euro p.p. De bus gaat meerdere malen per dag op en neer. In het hoogseizoen gaan de bussen tot laat in de nacht, maar buiten het hoogseizoen zijn er veel minder bussen en niet tot laat in de avond. Aliki heeft een aantal bushaltes, dus geef aan bij de buschauffeur in welk hotel je verblijft zodat hij kan vertellen bij welke halte je uit moet stappen.

Klik hier voor up-to-date bustijden.

Als je liever eigen vervoer hebt, kan je van te voren een auto reserveren bij Chaniotis car rental. Deze wordt dan in de haven voor je klaar gezet. Ook kan je een fiets, quad of brommer huren bij Chaniotis.

Extra informatie:

De 15e augustus is een nationale feestdag in Griekenland, met een groot feest op Paros vanwege de Maria viering in de kerk van Parikia (de haven van Paros). Veel griekse mensen reizen zelf rond die tijd, en het zal moeilijk zijn om een kaartje te krijgen. Probeer deze datum te vermijden om te reizen.

--Neem contact met ons op voor een persoonlijk reisadvies als je er zelf niet uitkomt.--

Home